• Wpisów: 136
  • Średnio co: 21 dni
  • Ostatni wpis: 7 lat temu, 22:10
  • Licznik odwiedzin: 36 035 / 2900 dni
 
panwilk
 
Wczoraj piekłem bezy. Miksowanie białek jest strasznie nudne, ale konieczne do zrobienia dobrej gęstęj masy, z której wyrosną dorodne bezy. Wyszło ich 12. Wszystkie zjadłem w piątek wieczorem i nic nie zostało na weekend...

5 jajek i 250g cukru pudru.
b1.JPG

Oddziel białka od żółtek.
b2.JPG

Ubij białka na super pianę.
b3.JPG

Dodawaj stopniowo do białek po łyżce cukru pudru.
b4.JPG

To jest dobra masa.
b5.JPG

Bezy gotowe do pieczenia.
b6.JPG

Uwielbiam wylizywać resztki masy.
b7.JPG

Po 35 minutach.
Tak powinny wyglądać bezy pieczone w 140ºC.
b8.JPG

A tu z bitą śmietaną i oczywiście poziomkami... :)
b9.JPG

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko znajomi Pan Wilk mogą komentować ten wpis.